Mijn pure ik

Mijn pure ik

Zijn wie je echt bent? Hiermee haal jijzelf alle ruis op de lijn weg! 

Voelt het alsof je stilstaat en wil jij een doorbraak. Zit er meer in jou en wil je dat naar voren halen? Mag wie jij echt bent helemaal voor het voetlicht? Zodat jouw energie een flinke boost krijgt? En wil je daar zelf wat voor doen? Dan is dit boek voor jou.


Met het doen van de eenvoudige oefeningen in dit boek en wat hulp van de Oerbron, laat je namelijk alles achter je wat in de weg staat om helemaal jezelf te zijn. Oude gedachtes die op repeat staan, storende herinneringen, sluimerende emoties, allemaal weg. Niet voor een poosje, maar blijvend.


Dit maakt het letterlijk lichter in jou. Zo licht dat jou kern, je pure ik, de essentie van wie je echt bent, ruim baan krijgt om vrijuit door te klinken, In je denken en voelen, in je zijn en doen. Leven vanuit wie je werkelijk bent is weer volop mogelijk. Zo kun jij met nieuwe energie en vol vertrouwen verder met je leven. Ga jij de uitdaging aan?

"Ieder mens heeft een lichtvonkje in zich. Een stralend puntje zuiver licht. De één noemt het zijn kern, de ander zijn innerlijk licht of vlam. Hier noemen we het onze “pure ik”. Ieders pure ik is vol van pure liefde. Pure liefde vertelt ons wat het beste voor ons is. Soms dringt dat tot ons door. Soms ook niet. Als het doordringt voel jij je sterker. Je hebt meer energie. Meer vertrouwen in jezelf. Tegelijk voel je meer zachtheid. Je voelt letterlijk meer liefde. Meer blijheid. Meer vriendelijkheid. Ook als het tegenzit." 


Uit: Mijn pure ik

De essentie van wie je werkelijk bent heeft niet altijd de ruimte om voluit door te klinken. Dat komt omdat er in je en rondom je andere geluiden zijn. Zou je het vergelijken met een radiozender, dan is er niet alleen een “pure ik-zender”, er is ook een “stoorzender”. Die stoorzender zendt onjuiste informatie uit over wie je werkelijk bent. Hij zorgt voor ruis op de lijn, verstoort letterlijk de uitzendingen van je pure ik. Het geluid van de stoorzender wordt bovendien extra versterkt. En wel door zaken als drukte, fysieke pijn en invloeden van buiten jezelf. Deze versterkers dragen eraan bij dat de stoorzender jouw pure ik meer en meer overstemt. Zo vertroebelt je zelfbeeld en wel zo sterk dat het onvermijdelijk is dat je vanuit een onjuist zelfbeeld gaat denken en handelen.
Wil jij dat je pure ik altijd doordringt? Wie je werkelijk bent voluit voor het voetlicht? Pak dan het gereedschap in dit werkboek op. Dit werkboek is namelijk als een werkbank, waarop het gereedschap in een bepaalde volgorde voor je klaarligt. Met dat gereedschap ruim jijzelf alles op wat je tegenhoudt om vanuit je pure ik te leven. Eerst stem jij jezelf helemaal af op jouw pure ik. Daarna zet je de versterkers van de stoorzender uit. Als laatste ontmantel je de stoorzender. Dit doet je pure ik helder en ongestoord doorklinken in je hele wezen.


Deze training heb ik jaren geleden een tijd online gezet. Van de online-deelnemers kreeg ik terug dat zij de oefeningen gemakkelijk zelf thuis konden uitvoeren. En dat ze snel grote stappen maakten in wat hen tegenhield om vanuit hun zuivere kern te leven.


Ervaringen van lezers: 

"Mijn leven is hierdoor veranderd, ik zie de toekomst met optimisme tegemoet"

"Wat een bevrijding om invloeden van anderen achter me te laten"

"Hiermee is het gemakkelijker om moeilijke keuzes te maken"


  • auteur: Janny Vellinga-Hooghiemstra
  • categorie: zelfhulpboek
  • ISBN: 978-90-82950-5-8
  • uitvoering: paperback
  • omvang:  120 pagina’s
  • prijs: 18,95 (verkrijgbaar via de boekhandel, zoals Boekhandel Van der Velde)